Mici (mititei) romanesti

Retete culinare >> Mancaruri

 
 

Retete culinare | Jocuri | Director Web | Director International | Portal | Horoscop | Vremea | Contact

Mici (mititei) romanesti

Mici (mititei) romanesti - Retete culinare

Mici (mititei) romanesti

Ingrediente:

1 kg carne de vaca si oaie,

50 g usturoi,

1 ardei iute,

3 g piper,

5 g cimbru praf,

mirodenii pentru carnati,

100 ml zeama de oase,

25 g sare,

15 g bicarbonat de sodiu.

Mici (mititei) romanesti
     

Preparare:

Carnea se spala, se taie, se da prin masina de tocat de doua ori, se framanta bine cu sare si piper. Se face un gol la mijloc unde se pun mirodeniile de carnati si bicarbonatul. Se stinge cu zeama de oase fierbinte in care a fiert ardeiul iute pisat. Se framanta pana se leaga carnea. Se lasa la frigider timp de 24-30 ore, dupa care se fac micii (mititeii) care se frig la gratar. Se servesc fierbinti cu mustar.

Din aceasi categorie:

  • Cartofi noi cu smantana si marar - Cartofii se spala foarte bine, frecandu-se cu un buretel ca sa se ia coaja. Nu e nevoie sa fie curat - detalii
  • Cartofi umpluti in coaja - Se aleg 8-10 cartofi mari si egali, se spala se taie in doua pe lungime si se pun la cuptor sa se co - detalii
  • Ceapa prajita - Se taie ceapa in rondele subtiri, se rasfira si se presara cu un praf de faina. Se prajeste in baie - detalii
  • Lazane cu carne - Lazanele se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se spala cu apa rece. Separat se caleste - detalii
  • Linte batuta - Lintea se alege, se spala in apa calda de 2-3 ori. Se tine la inmuiat 2-3 ore in apa calda. Se pune - detalii
  • Morcovi inabusiti - Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita cu putin unt, 1-2 l - detalii
  • Pilaf grecesc - Se caleste ceapa tocata in grasime. Cand este aproape gata se adauga orezul si se caleste putin. - detalii
  • Praz umplut - Se alege praz gros si se foloseste numai partea alba care se taie in bucati de 6-8 cm. Se oparesc ac - detalii
  • Tochitura mocaneasca - Pulpa, ficatul si carnatii se taie in bucati de circa 3-4 cm. In untura incinsa se prajesc toate buc - detalii
  • Mancare de varza de Bruxelles - Se fierbe separat varza de Bruxelles si ciupercile si se inabusa fiecare cu 50 g unt. Carnea afumata - detalii
  • Varza frantuzeasca - Varza se opareste 10 minute, apoi se da deoparte. Se prepara umplutura: se curata ceapa, se toaca ma - detalii
  • Curry picant indian - 1. Gatiti ceapa in ulei (2 minute, foc mediu) 2. Adauga condimente (gatiti 1 minut) 3. Adauga bu - detalii

Jocuri placinta americana cu mere:

Jocuri placinta americana cu mere. Ce este mai american decat o placinta de mere facuta cu mere rosii de Washington, zmeura rosie americana si capsuni de Virginia? Aceasta placinta se serveste la sarbatoarea de 4 iulie. Puteti gusta din patriotismul american. Click aici

Jocuri placinta de ciocolata:

Placinta de ciocolata. Este genul de desert pe care nici nu indraznesti sa-l visezi: placinta de ciocolata. Acoperita in
bomboane si glazura, fructe si toata stropita cu ceea ce nici nu ai visat. Placinta de ciocolata este cea mai tare experienta in deserturi! Click aici

Jocuri tort cu morcovi:

Jocuri tort cu morcovi. Iepurii iubesc morcovii, tortul, bomboanele si prietenii. Pune impreuna tortul, morcovii, bomboanele si realizeaza un desert pentru tine si prietenii tai si mancati-l impreuna. Click aici

Jocuri macaroane cu branza:

Jocuri macaroane cu branza. Fa o mancare de macaroane cu branza cu o mare cantitate de branza, precum si ketchup, piper, rosii si orice iti trece prin minte, orice iti imaginezi. Poti folosi ca ingrediente : legume, carne si sosurile pe care le ai la indemana. Click aici

Jocuri placinta cu crema de coacaze:

Jocuri placinta cu crema de coacaze. Placinta cu crema de coacaze facuta acasa este deosebit de gustoasa. Cu o compozitie de boabe 100 % puritate si crema cu glazura din zahar este cea mai mare bucurie pentru cel care o savureaza. Click aici

 

 

   

Distribuie

© portal1.ro 2008 - 2024